woensdag 31 augustus 2011

Meditatie

Ik adem in en kom tot rust
ik adem uit en glimlach
Thuisgekomen in het nu
wordt dit moment een wonder.
( Thich Nhat Hanh)

Adem je adem. Hoe we ademhalen hangt vaak af van onze omstandigheden. Als je hard hebt gesport of gefietst. Of als je een belangrijk gesprek hebt gehad, een ziekenhuisbezoek of wellicht een examen gaat afleggen. Als je je bewust wordt van je ademhaling merk je ook vanzelf hoe "hoog "je adem kan zijn. Dat versterkt  spanning of een haastig gevoel. Dus bewust worden van je ademhaling is al een les op zich. Ontspannen via je ademhaling is mogelijk.Want hoe rustiger je ademt hoe meer rust je voelt in je lichaam en hoe meer ruimte er is voor jezelf en de ander. Een kalme en bewuste ademhaling zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen staat. Dit merkt ook je directe omgeving.  Breng daarvoor altijd op jou eigen manier je ademhaling naar je buik. Adem kalm in van schone energie en adem uit wat nu niet nodig is voor jezelf en je kwijt wilt. Op deze wijze maak je een keuze wat NU belangrijk voor je is en wat later kan of niet meer nodig is. Via je ademhaling kom je in het nu. Wat heb ik nu nodig en wat is nu belangrijk voor mij . Zo zet ik mijn volgende stap.

Een goede ademhaling heeft ook alles te maken met bewust voelen en gewaarzijn. Met aandacht.         De hele mens ademt, niet alleen je longen. Adem is de grondbeweging van je leven. Het is een voortdurend proces van energie opladen en ontladen een heen en weer beweging. Je leeft!
Adem in het
Hebreeuws is: Ruach
Grieks is:        Pneuma
Latijn is:         Anima
Sanskriet is:    Atman

Hoe is nu je ademhaling?

Let eens op verschillende momenten van de dag hoe je ademt. Wat voel je en denk je op dat moment? Dus wat gaat er in je om? let ook eens op lichamelijke signalen bijvoorbeeld spanning of vermoeidheid. Geef je zelf meer interesse van: 'Oh dus dit is er aan de hand vandaar dit onrustige gevoel.' Adem dan eens 3 maal kalm  in en uit en kom tot rust.

Wees je er gewoon van bewust.

wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten